Idegen szavak szótára

okkultisa jelentése

Okkultisa jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ okkultisa jelentése közérthetően itt.
  1. okkultizmussal foglalkozó személy → olyan ember, aki az okkultizmus, vagyis a természetfeletti, misztikus, vagy rejtett erőkkel és jelenségekkel kapcsolatos tudományok, gyakorlatok és hitek iránt érdeklődik
  2. okkultizmushoz kapcsolódó, arra vonatkozó → olyan téma, terület vagy dolog, ami az okkultizmus, vagyis a természetfeletti, misztikus, vagy rejtett erőkkel és jelenségekkel kapcsolatos tudományok, gyakorlatokhoz és hitekhez kapcsolódik

Az okkultista olyan személy, aki az okkultizmus területén tevékenykedik vagy érdeklődik. Az okkultizmus a természetfeletti, misztikus és rejtett erőkkel és jelenségekkel foglalkozik. Az okkultisták tanulmányozhatják és gyakorolhatják ezeket a tudományokat és módszereket, hogy megértsék és befolyásolják a láthatatlan erők és energiák működését. Az okkultista szó ezen kívül kifejezhet ehhez a területhez való kapcsolódást is.

Példamondat:

  • Az okkultista rendszeresen készít horoszkópokat és segít az embereknek megérteni a csillagok hatását az életükre.
  • A híres okkultista egy speciális ceremónián megpróbálta megidézni a szellemeket.
  • Az okkultista könyvek és eszközök széles választékát kínáló bolt nagy népszerűségnek örvendett a helyi misztikus közösségben.

Eredet: Az "okkultista" szó a latin "occultus" szóból származik, amelynek jelentése 'rejtett', 'titkos'. Az "okkultizmus" kifejezés a 19. században vált ismertté, és azóta is használják a természetfeletti és misztikus jelenségekkel, tudományokkal és gyakorlatokkal kapcsolatos érdeklődés és tevékenység kifejezésére.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: okkultisa jelentése magyarul

Vidanet banner