Idegen szavak szótára

pádimentum jelentése

Pádimentum jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ pádimentum jelentése közérthetően itt.
  1. padló, talaj, döngölt földes földpadló → a padlózat vagy aljzat kialakítása, gyakran döngölt földből vagy más szilárd anyagból, amely stabil alapot biztosít az építmények vagy külső terek számára.

A "pádimentum" egy építészeti kifejezés, amely a padlózatok vagy aljzatok egyik legrégebbi formáját jelöli, ahol a talajt döngöléssel szilárdítják meg, létrehozva ezzel egy stabil és egyenletes felületet építmények alapjául vagy akár nyitott terek, mint udvarok és járdák burkolataként. A döngölt földpadlózat ősi építészeti technika, amelyet szerte a világban alkalmaztak, különösen ott, ahol a hozzáférhető építőanyagok korlátozottak voltak.

Példamondat:

  • Az ősi romokban a pádimentum még mindig látható, ami a korabeli építészeti technikákra világít rá.
  • A hagyományos házakban gyakran használtak döngölt földes pádimentumot, ami természetes és tartós alapot biztosított.
  • A múzeumban egy kiállítás mutatja be, hogyan készítettek pádimentumot a középkori építkezéseken.

Eredet: A "pádimentum" szó a latin "pavimentum" kifejezésből származik, ami 'döngölt padlózatot' jelent, a "pavire" (döngöl) ige származéka. A pádimentum így a döngölt földből vagy más szilárd anyagokból készült padlózatokra utal, amelyek az építészet hajnalán kezdődően szolgáltak az emberi lakóhelyek és közterek alapjaként.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: pádimentum jelentése magyarul