Idegen szavak szótára

priapizmus jelentése

Priapizmus jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ priapizmus jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) a hímvessző tartós, fájdalmas merevedése → egy olyan állapot, amely több órán át tarthat, és orvosi beavatkozást igényelhet

A priapizmus egy súlyos urológiai állapot, amely tartós és gyakran fájdalmas merevedéssel jár, függetlenül a szexuális izgalomtól. Ez az állapot jelentős kellemetlenséget és fájdalmat okozhat, és ha nem kezelik időben, tartós károsodást okozhat a pénisz szöveteiben, potenciálisan befolyásolva a későbbi erekciós funkciót. A priapizmus kezelése célja a normál vérellátás helyreállítása és a tartós károsodás megelőzése. Fontos, hogy az érintettek mielőbb orvosi segítséget kérjenek, amikor ezt az állapotot tapasztalják.

Példamondat:

  • Az orvosok sürgősen kezelték a priapizmusban szenvedő beteget, hogy megelőzzék a pénisz szöveteinek károsodását.
  • A priapizmus ritka, de komoly állapot, amely azonnali orvosi beavatkozást igényel.
  • Bizonyos esetekben a priapizmust olyan alapbetegségek okozhatják, mint a vérképzőszervi rendellenességek vagy a genitourináris fertőzések.

Eredet: A "priapizmus" kifejezés Priaposz görög isten nevéből származik, aki a termékenység és a nemi vágy istene volt, és gyakran ábrázolták őt túlzottan nagy és állandó erekcióval.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: priapizmus jelentése magyarul

Vidanet banner