Idegen szavak szótára

promiszkuitás jelentése

Promiszkuitás jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ promiszkuitás jelentése közérthetően itt.
  1. a partnerek gyakori váltásával zajló nemi élet → olyan szexuális magatartásforma, amely során egyén több szexuális partnerrel létesít kapcsolatot, gyakran rövid távú és válogatás nélküli módon

A promiszkuitás lényege, hogy valaki gyakran váltja a szexuális partnerét, ami a legtöbb társadalomban negatív megítélés alá esik. Az egészségügyi szempontból a promiszkuitás növelheti a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát.

Példamondat:

  • A méhnyakrák kialakulásában kockázati tényezőnek számít a dohányzás, a promiszkuitás és a rossz higiéniás körülmények.
  • Tamásnaknak hamarosan döntenie kell, ha családot akar, mert a promiszkuitás és a házasság nem igazán férnek meg egymás mellett.
  • A promiszkuitás gyakran társul a szexuális úton terjedő betegségek megnövekedett kockázatával.
  • Az újságíró szerint a fiatalok körében a promiszkuitás növekszik.
  • A pszichológus szerint a promiszkuitás szorongást és önbecsülési problémákat okozhat.
  • Bizonyos társadalmakban a promiszkuitás széles körben elfogadott, míg másokban szigorúan ítélik meg.

Eredet: A "promiszkuitás" szó a latin "promiscuus" kifejezésből származik, ami 'vegyes', 'válogatás nélküli' jelentéssel bír. A szó a modern nyelvben a szexuális magatartás egy formáját jelöli, amelyet a gyakori és válogatás nélküli partnercseréjellemző.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: promiszkuitás jelentése magyarul