Idegen szavak szótára

seroma jelentése

Seroma jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ seroma jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) folyadékgyülem, sebgyógyulás utáni folyadékfelhalmozódás → egy műtét vagy sérülés után a szövetek között kialakuló folyadékgyülem

A seroma a bőr alatti szövetekben képződő, nem fertőzött folyadékgyülem, amely gyakran műtéti beavatkozások vagy fizikai traumák után alakul ki. Ez a folyadékgyülem általában a test természetes válaszreakciója a szöveti sérülésre, és bár általában magától felszívódik, néha orvosi beavatkozásra lehet szükség a folyadék eltávolításához.

Példamondat:

  • A beteg seromája miatt az orvos drenázzsal segítette a folyadék eltávolítását.
  • A műtét utáni seroma kezelése gyakran magában foglalja a nyomásos kötözést és a pihenést.
  • A seroma kialakulása az egyik gyakori szövődmény plasztikai sebészetben.

Eredet: A "seroma" szó az ógörög "seros" (szérum) és a "-oma" (daganat, gyülem) elemek összetételéből származik, ami a szérumot tartalmazó daganatszerű képződményre utal. Bár a seroma nem valódi daganat, a kifejezés a szövetek között felhalmozódó folyadékgyülemre utal.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: seroma jelentése magyarul