Idegen szavak szótára

snippet jelentése

Snippet jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ snippet jelentése közérthetően itt.
  1. (informatika) kódrészlet, kódtöredék → egy rövid, önállóan működő programkód vagy annak egy részlete, amely egy adott problémát old meg vagy egy konkrét funkciót valósít meg

A snippet egy programozási kifejezés, amelyet gyakran használnak a fejlesztők és programozók a kódok megosztására, tanulására vagy újrafelhasználására. Ezek a kódrészletek segíthetnek a programozási feladatok gyorsabb és hatékonyabb megoldásában, mivel könnyen integrálhatóak a nagyobb projektbe. Snippet-eket gyakran találunk online fórumokon, oktatóanyagokban és fejlesztői közösségekben, ahol a programozók megosztják egymással a tudásukat és megoldásaikat.

Példamondat:

  • Egy snippet segítségével könnyen hozzáadhatunk egy dátumválasztó funkciót a weboldalunkhoz.
  • A programozói közösségekben gyakran osztanak meg snippet-eket egymással a kódminőség javítása érdekében.
  • A snippet gyűjtemények nagy segítséget nyújthatnak a kezdő fejlesztőknek a programozási nyelvek elsajátításában.

Eredet: A "snippet" szó az angol nyelvből származik, ahol a 'kis darab', 'töredék' jelentéssel bír. A programozás kontextusában a snippet a kódtöredékekre, kis programrészletekre utal, amelyek specifikus feladatok elvégzésére szolgálnak. A snippet kifejezés a modern programozási gyakorlatban vált népszerűvé, ahol a kódújrafelhasználás és a tudásmegosztás fontos szerepet játszik.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: snippet jelentése magyarul