szuflé
- (gasztronómia) felfújt (könnyű, puha sütemény vagy étel) → tojással, leggyakrabban tojásfehérjével készül, amelyet kemény habbá vernek, és a sütés során a levegős szerkezet megemelkedik.
 
A szuflé egy francia eredetű étel, amelyet különféle hozzávalókkal készítenek, leggyakrabban zöldségekkel, hússal vagy gyümölcsökkel. Az étel neve a francia "souffler" igéből származik, ami 'fújni' vagy 'levegőt fújni' jelentéssel bír, mivel a szuflé lényegében a sütés során a tojásfehérje levegőjétől emelkedik meg.
Példamondat:
- A csokoládés szuflé igazi csemege a desszertek kedvelőinek.
 - A megfelelő hőmérsékleten sütött szuflé gyönyörűen megemelkedik a sütőben.
 - A szuflé készítése során fontos, hogy a tojásfehérjét kellően kemény habbá verjük, hogy az étel megfelelően megemelkedjen.
 
Eredet: A "szuflé" szó a francia "soufflé" szóból származik, amely a "souffler" ige múlt idejű alakja, jelentése "fújt".
						Forrás: jelentese.hu gyűjtés					
					 
		