Idegen szavak szótára

szusi jelentése

Szusi jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ szusi jelentése közérthetően itt.
  1. (gasztronómia) japán eredetű rizsétel → ecetes rizsből és friss hozzávalókból, mint például hal, tenger gyümölcsei, zöldség, készült fogás, amit tengeri moszatba (nori) tekercselve, ill. egyéb préselt formákban tálalnak számos kiegészítővel

A szusi egy népszerű japán étel, amely a világ számos részén népszerű. Alapja a különlegesen ízesítési enyhén ecetes rizs, amelyet friss hozzávalókkal, például nyers vagy pácolt halakkal, tenger gyölölcseivel, zöldségekkel vagy akár tofuval kombinálnak. A szusi sokféle formában elkészíthető, beleértve a maki tekercseket, a nigiri golyókat és a sasimi szeleteket. A szusi étkezése során gyakran használnak különleges kiegészítőket, mint a szójaszósz, a wasabi (japán torma) és a gyömbér, amelyek kiemelik az ízeket. A szusi nemcsak ízletes, hanem tápláló és egészséges étel is, amely tükrözi a japán konyha finomságát és a friss alapanyagok iránti tiszteletet.

Példamondat:

  • A szusibárban széles választékban kínálnak különböző típusú szusit, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.
  • A japán étterem szakácsa mesteri ügyességgel készítette el a szusitekercseket a vendégek szeme láttára.
  • A szusi elfogyasztása során fontos betartani bizonyos illemszabályokat, például ügyelni kell a pálcikák helyes használatára.

Eredet: A "szusi" szó a japán "寿司" (sushi) kifejezésből származik, ami eredetileg a rizs ecettel történő savanyítását jelentette, amely módszert a hal tartósítására használták. A modern szusi, ahogy ma ismerjük, az 1800-as években alakult ki Tokióban (akkori nevén Edo), és gyorsan népszerűvé vált Japánban és később az egész világon, mint egy kifinomult és ízletes étel.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: szusi jelentése magyarul

Vidanet banner