1. vákuumozott tasakban alacsony hőmérsékleten történő lassú főzés

A szuvidálás egy ételkészítési eljárás, aminek az a lényege, hogy a megfőzni kívánt ételt egy légmentesen lezárt és hőálló tasakban helyezzük el. Ezt követően a tasakot a hagyományos főzési eljáráshoz képest alacsonyabb hőmérséklet vízbe helyezzük és több órán át főzzük.

A szuvidálás jelentése magyarul, példamondattal:

  • A szuvidálás lényege, hogy stabil hőfokon magas minőségű ételt lehet készíteni úgy, hogy elkerüljük a fehérje kicsapódást.

A szuvidálás francia eredetű szó, a „sous vide” kifejezés magyarításából képződött. A sous vide magyarul azt jelenti, hogy vákuum alatt

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: szuvidálás jelentése magyarul

Vidanet banner