Idegen szavak szótára

szvit jelentése

Szvit jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ szvit jelentése közérthetően itt.
  1. (zene) több eltérő tételből álló zenei mű → barokk zenei műfaj, amely több különböző, de összefüggő darabból áll, gyakran egy adott téma vagy zenei stílus köré szerveződve

A szvit egy zenei műfaj, amely több kisebb, összefüggő tételt tartalmaz. Ezek a tételek gyakran különböző hangulatúak vagy stílusúak, de összességükben egy egységes kompozíciót alkotnak. A szvit lehet táncok sorozata, vagy különböző zenei formákat követő darabok gyűjteménye. Népszerű volt a barokk korszakban, de későbbi zeneszerzők is alkottak szviteket.

Példamondat:

  • Johann Sebastian Bach számos híres szvitet komponált, többek között a "C-moll partita" című művét is.
  • A zenei előadás során a zenekar egy romantikus szvit több tételét játszotta el.
  • A modern szvit gyakran ötvözi a klasszikus zenei formákat a kortárs zenei elemekkel.

Eredet: A "szvit" szó a francia "suite" kifejezésből származik, ami 'következés', 'sorozat' jelentéssel bír. A zenei szvit a 17. és 18. században vált népszerűvé, mint egy összetett zenei forma, amely különböző táncokból vagy zeneművekből állt össze, összefüggő tematikával vagy hangulattal.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: szvit jelentése magyarul