Idegen szavak szótára

transz jelentése

Transz jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ transz jelentése közérthetően itt.
  1. módosult tudatállapot, önkívület, révület, elmélyülés → egy olyan állapot, amelyben az ember normális tudatállapotától eltérő módon érzékeli a környezetét és saját magát

A transz egy módosult tudatállapot, amelyet gyakran mély koncentráció, meditáció vagy bizonyos rituálék során érnek el. Ebben az állapotban az egyén mélyen elmerül saját belső világában, és gyakran csökken a külső ingerek iránti tudatossága. A transzt gyakran használják terápiás célokra, spirituális gyakorlatokban, vagy különböző kultúrák vallási és szertartásos tevékenységeiben.

Példamondat:

A jógaórákon gyakran elérjük a transz állapotát a mély meditáció során.

A sámánok a transz állapotba lépve kommunikálnak a szellemvilággal.

A hipnoterápia során a terapeuta segít a páciensnek transz állapotba kerülni.

Eredet: A "transz" szó a latin "transire" (átmenni, áthaladni) szóból származik, amely a tudatállapot átmenetét vagy változását jelzi. A transz egy módosult tudatállapot, amely eltér a normális éber állapottól, és gyakran mély elmélyüléssel, relaxációval vagy spirituális élményekkel jár együtt.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: transz jelentése magyarul