Idegen szavak szótára

trigger jelentése

Trigger jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ trigger jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) előidéző ok, kiváltó ok
  2. (pszichológia) reakciót kiváltó ok → egy inger által okozott automatikus érzelmi reakció
  3. (elektronika) billenőkör billenő áramkör, mely két stabil állapot között váltakozhat 
  4. (informatika) adatbázisban automatikusan végbemenő esemény, amit a tábla vagy nézet módosítása vált ki
  5. lásd. még  tirggerel jelentése 

A trigger olyan kiváltó okot vagy indító tényezőt jelent, amely egy eseményt, reakciót vagy érzelmet vált ki. Gyakran használják pszichológiában és orvostudományban, hogy leírják, milyen tényezők váltanak ki bizonyos viselkedést, tünetet vagy érzelmi reakciót.

A trigger jelentése magyarul, példamondattal:

  • A stressz gyakori trigger az alvászavarok és a fejfájás esetében.
  • A hosszas izomfeszülés izomgörcsöt okoz, amelynek hatására könnyen kialakulhatnak izomcsomók, trigger pontok, melyek krónikus fájdalommal járhatnak. (forrás: blikk.hu)
  • Péterrel gyerekkorában egyáltalán nem foglalkoztak a szülei, szinte teljesen elérhetetlenek voltak számára. Péter felnőttként könnyen kiborul, ha valakit nem tud elérni, ez az ő gyermekkorban kialakult egyik triggere.
  • A trigger olyan speciális eljárás egy adatbázisban, amit valamilyen parancs végrehajtása előtt, után vagy helyett hív meg a rendszer. (forrás: Wikipédia)

A trigger egy angol szó: trigger jelentése 'kioldó', 'ravasz'

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: trigger jelentése magyarul