Idegen szavak szótára

varicositas jelentése

Varicositas jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ varicositas jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) visszértágulat → a vénák kitágulása, ami főleg a lábakon figyelhető meg, gyakran fájdalommal és nehézségérzettel jár

A varicositas (ejtsd: varikózitász), ismertebb nevén visszértágulat, egy gyakori állapot, amely akkor alakul ki, amikor a vénákban lévő billentyűk nem zárnak megfelelően, ami a vér pangását és az erek kitágulását okozza. Ez főleg a lábakon jelentkezik, és esztétikai aggályokat is felvethet az érintettek számára. A varicositas hátterében álló keringési problémák kezelése érdekében többféle módszer áll rendelkezésre, beleértve az életmódváltoztatást, a rendszeres testmozgást, a megfelelő táplálkozást, valamint orvosi és sebészeti beavatkozásokat. A megfelelő kezeléssel a tünetek enyhíthetők, és a további szövődmények megelőzhetők. A varicositas szóval még így is találkozhatsz: varikózitás

Példamondat:

  • A varicositas az alsó végtagokon kialakult felszínes kóros visszér azaz vénatágulatok okozta betegség.
  • Az orvos kompressziós harisnyát javasolt a varicositas kezelésére, hogy segítsen a vérkeringés javításában.
  • A hosszú távú állás miatt kialakult varicositas jelentős fájdalmat okozhat, ezért fontos a rendszeres mozgás és pihenés.
  • A visszérműtét egy hatékony módszer a súlyos varicositas kezelésére, amely jelentősen javíthatja az életminőséget.

Eredet: A "varicositas" szó a latin "varix" szóból származik, ami 'kitágult vénát' jelent. A varicositas kifejezés az orvostudományban használatos a visszértágulat állapotának leírására, amely a vénás rendszer zavarai miatt alakul ki. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: varicositas jelentése magyarul

Vidanet banner