Szleng szótár

disturbia jelentése

Disturbia jelentése magyarul a szleng szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ disturbia jelentése közérthetően itt.
  1. „zavária”

A disturbia egy angol eredetű kifejezés a „disturb” (zavar, zaklat) vagy„disturbed” (zavart, zaklatott) és a „suburbia” (külváros) szavak összeolvasztásából keletkezett. A disturbia vagy magyarul „zavária” szót a modern élettel kapcsolatos szorongás leírására használják, mely különösen a középosztálybeli amerikai külvárosok fogyasztásközpontú lakóit sújtja. 

A kifejezés elsőként egy 1960-as pszichológiai tanulmányban jelent meg, mely New Yersey külvárosi lakóinak életét vizsgálta. A szerzők arra a megállapításra jutottak, hogy a külvárosi lét a mentális betegségek melegágya. A tanulmány leírja, hogy a szívrohamok és fekélyek megnövekedett gyakoriságának fő okát a külvárosokban élőket ért stressznek tulajdonítják. 

A disturbia jelentése példamondattal:

  • 2007-ben bemutattak egy filmet Disturbia címmel, ami egy külvárosi idillben élő diákról szól, aki azt gyanítja, hogy szomszédja sorozatgyilkos. 
  • Rihanna „Disturbia” című slágere a lelki gyötrelmekről szól.

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: disturbia jelentése magyarul

Vidanet banner