Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: antioxidáns, lisztkezelőszer, tartósítószer

Nem kívánatos hatások: Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat.

E-szám rövid leírása: Színtelen, erősen szúrós, fojtó szagú gáz, a kénessav anhidridje. Antimikrobiális, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Gátolja az élelmiszerek barnulását.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: savanyúságok, alkoholos italok, gyümölcslevek, üdítőitalok, hámozott burgonya, szárított gyümölcsök és zöldségek, kekszek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 220 Kén-dioxid jelentése magyarul

Vidanet banner