Gamer szótár

asset flip jelentése

Asset flip jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ asset flip fordítása, magyarázata itt.
  1. gyors és minimális erőfeszítést igénylő játékfejlesztési technika → kész játékelemek (assetek) megvásárlása és azok összeillesztése, gyakran minimális vagy semmilyen módosítás nélkül, az eredeti tartalom vagy design figyelmen kívül hagyásával

Az "asset flip" egy pejoratív kifejezés a videójáték-iparban, ami a minimális erőfeszítéssel létrehozott játékokra utal. Ez a módszer általában a kész játékelemek (az úgynevezett "assetek") megvásárlását és összeillesztését jelenti, gyakran minimális vagy semmilyen módosítás nélkül, figyelmen kívül hagyva az eredeti tartalom vagy design sajátosságait. A kifejezést általánosan is használják bármilyen gyors haszonszerzési technikára, ahol minimális munka és befektetés szükséges.

Példamondat:

  • A fejlesztő cég gyakran asset flip technikával készíti el játékait, ami sok játékos számára csalódást okoz.
  • Az új játék érezhetően asset flip, a karakterek és a háttér minden jelenetben ugyanazok.
  • A beruházó az ingatlanpiacon asset flip módszert alkalmazva szerzett gyors hasznot.

Eredet: Az "asset flip" kifejezés az angol "asset" (jelentése 'eszköz', 'tőke', 'játékelem') és "flip" (jelentése 'megfordít', 'gyorsan elad') szavakból származik. A játékfejlesztésben ez a technika a kész játékelemek gyors újrahasznosítására utal.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: asset flip jelentése magyarul