Gamer szótár

autosave jelentése

Autosave jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ autosave fordítása, magyarázata itt.
  1. automatikus mentés

Számos videójátékban megtalálható mentési funkció, amely a játékos beavatkozása nélkül menti el az aktuális előrehaladást, gyakran egy küldetés, pálya teljesítése vagy egy mérkőzés megnyerése után. Az autosave segít megelőzni a játékosok fejlődésének elvesztését, ha a játékot váratlanul be kell zárni, például áramkimaradás vagy rendszerhiba esetén. A játékosoknak általában lehetőségük van az autosave funkció kikapcsolására, ha inkább manuálisan szeretnék kezelni a mentéseket.

Példamondat:

  • Az autosave funkcióval a játék automatikusan elmenti a fejlődést bizonyos időközönként, így nem kell aggódni a manuális mentés miatt.
  • Miután átmentem a szinten, az autosave jelző megjelent a képernyőn, ami azt jelenti, hogy a játék elmentette a haladásomat.
  • Az autosave funkció kikapcsolása esetén a játékosnak magának kell időről időre elmentenie a játékállást, hogy ne veszítse el a fejlődését.

Eredet: Az autosave kifejezés az angol "auto" (automatikus) és "save" (menteni) szavak összevonásából ered.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: autosave jelentése magyarul