1. hatásterület

Az area of effect (vagy röviden: AoE) számos szerepjátékban és stratégiai játékban használt kifejezés olyan támadások vagy egyéb hatások leírására, amelyek egy meghatározott területen belül több célpontot érintenek. A hatásterület utalhat olyan varázslatokra és képességekre is, amelyek nem okoznak sebzést.

Példamondat:

  • Az AoE képességek hasznosak több ellenség elleni harcban, mert egyszerre több célpontot is sebezhetnek vagy befolyásolhatnak.
  • A tűzmágus nagy area of effect támadásokkal rendelkezik, amelyekkel egyszerre több ellenséget is elpusztíthat.
  • Ügyelj arra, hogy ne állj az area of effect támadások hatósugarában, mert komoly kárt okozhatnak a karaktereden.
  • Az area of effect képességek lehetnek sebző, gyógyító vagy más hatásúak, és gyakran hasznosak több ellenség egyszerre történő kezelésére vagy a csapat támogatására.

Eredet: Az "Area of Effect" (AoE) kifejezés az angol "area" (terület), "of" (valaminek a) és "effect" (hatás) szavakból ered. A videojátékokban, különösen az online szerepjátékokban (MMORPG-k) és stratégiai játékokban, az AoE olyan képességeket vagy támadásokat jelent, amelyek hatása nem csak egy célpontot érint, hanem egy adott területen belül több célpontot is.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: area of effect (AoE) jelentése magyarul

Vidanet banner