Gamer szótár

buff jelentése

Buff jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ buff fordítása, magyarázata itt.
  1. felerősítés, feltápolás, extra effekt
  2. felerősített karakter

A buff egy időlegesen – pl. varázslat, varázsital vagy valamilyen extra révén – felerősített effekt, illetve a játékos karakterének valamilyen tulajdonsága. A buffnak tarthat néhány másodpercig, de akár percekig is. A buffnak köszönhetően a játékos erősebb, ügyesebb, gyorsabb lehet, s így jobb eséllyel indulhat neki más játékosok vagy a gépi ellenfelek ellen vívott csatában.

Példamondat:

  • A játékosok buffokat használhatnak karaktereik erősségének növelésére vagy bizonyos képességeik fejlesztésére a játék során.
  • A fejlesztők időnként buffokat adnak bizonyos karaktereknek vagy fegyvereknek, hogy javítsák az egyensúlyt a játékban és elősegítsék a változatos játékstílusokat.
  • A játékosoknak együtt kell működniük, hogy maximalizálják a buffok előnyeit, például gyorsabb gyógyulást vagy nagyobb támadóerőt biztosítva a csapat számára.

Eredet: A buff kifejezés az angol "buff" (csiszol, fényesít) szóból ered. A videojátékokban a buff egy olyan pozitív hatás vagy előny, amelyet a játékosok karakterei, fegyverei vagy képességei kapnak egy meghatározott időre vagy egy bizonyos esemény bekövetkeztéig.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: buff jelentése magyarul