Gamer szótár

boosting jelentése

Boosting jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ boosting fordítása, magyarázata itt.
  1. szintezés → alacsonyabb szintű játékos szintjének mesterséges felhúzása

A versenyszerű videójátékokban és az e-sportokban a boosting az az etikátlan tevékenység, amelynek során egy alacsonyan rangsorolt játékos versenyrangsorát mesterségesen növelik. A boosting tevékenységek közé tartozik például a játékbeli pontok, rangok vagy eredmények manipulálása, vagy amikor egy magasabb szintű vagy tapasztaltabb játékos segít egy alacsonyabb szintű játékosnak a játék előrehaladásában. A fejlesztők és a moderátorok gyakran büntetik a boostingot alkalmazó játékosokat, mivel ez ronthatja a játékélményt a többi játékos számára, és torzíthatja a játék rangsorait és eredményeit.

Példamondatok:

  • A játékosok néha boostingot használnak, hogy gyorsan előrejussanak a ranglétrán, de ez általában a játék szabályainak megsértését jelenti.
  • A fejlesztők gyakran büntetik a boostingot alkalmazó játékosokat, mivel ez ronthatja a játékélményt a többi játékos számára.
  • A boosting lehetőséget ad a kevésbé tapasztalt játékosoknak, hogy magasabb szintű játékosok segítségével előrelépjenek a játékban, de ez nem biztos, hogy hosszú távon előnyös.

Eredet: A "boosting" kifejezés az angol "boost" (erősít, fellendít) szóból ered. 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: boosting jelentése magyarul