Gamer szótár

game jam jelentése

Game jam jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ game jam fordítása, magyarázata itt.
  1. játék improvizáció → rövid idő alatt, gyakran egy hétvégén vagy néhány napon belül megszervezett esemény, ahol a résztvevők videójátékokat terveznek és fejlesztenek

A game jam olyan rendezvény, ahol az emberek (gyakran csapatokban) rövid idő alatt, például egy hétvégén vagy néhány napon belül, új videójátékokat hoznak létre. A cél gyakran nem csak a játékfejlesztés, hanem az ötletek megosztása, az új technológiák kipróbálása és a közösség építése is.

Példamondat:

  • A game jam lehetőséget ad arra, hogy a játékfejlesztők kipróbálják ötleteiket, megtanulják a csapatmunkát és megosszák tapasztalataikat.
  • A résztvevők a game jam során olyan játékokat hoztak létre, amelyek később nagyon népszerűek lettek.
  • A Global Game Jam a világ legnagyobb 48 órás game jam eseménye, amelyet világszerte több száz helyszínen rendeznek meg.

Eredet: A "game jam" kifejezés az angol "game" (→ játék) és "jam" (→ jammen, azaz zenei improvizáció, szabad ötletelés) szavakból ered.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: game jam jelentése magyarul