Gamer szótár

gameplay jelentése

Gameplay jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ gameplay fordítása, magyarázata itt.
  1. játékmenet → a játékos interakciója egy videójátékkal, amelyet a játékszabályok, a játékos-játék felület, a kihívások, a cselekmény és a játékosnak a játékkal való kapcsolata határoz meg

A videojátékban a "gameplay" a játékmenetre, a játék dinamikájára és mechanikájára utal. A gameplay magában foglalja a játék általános élményét, amelyet a játékosok a játék során tapasztalnak, beleértve a játékstílust, a játék irányítását, a játék történetét és a játék kihívásait. 

A gameplay a játékfejlesztés egyik legfontosabb eleme, mivel nagyban befolyásolja a játékosok érdeklődését és elégedettségét a játékkal kapcsolatban. A jó gameplay kellemes, kihívásokkal teli és ösztönző, és a játékosok számára hosszú távú érdeklődést és élvezetet nyújt. A rossz gameplay unalmas, frusztráló vagy monoton lehet, és csökkentheti a játékosok érdeklődését a játék iránt.

Példamondat:

  • Az új játék gameplay-je rendkívül élvezetes, így heteken át képes lekötni a játékosok figyelmét. 
  • A fejlesztők a gameplay finomítására összpontosítanak, hogy a játékosok számára a lehető legjobb játékélményt nyújtsák.
  • A játék grafikája lenyűgöző, de a gameplay kissé unalmas és monoton.

Eredet: A "gameplay" kifejezés az angol "game" (→ játék) és "play" (→ játszás, működés) szavakból ered.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: gameplay jelentése magyarul