Gamer szótár

free-to-play (F2P) jelentése

Free-to-play (F2P) jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ free-to-play (F2P) fordítása, magyarázata itt.
  1. ingyenesen játszható játék

A videojátékoknál a free-to-play (vagy röviden F2P) olyan játékokra utal, amelyek ingyenesen letölthetők és játszhatók. Az F2P játékok gyakran tartalmaznak mikrotranzakciókat, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy valódi pénzt költsenek a játékbeli tárgyakra, kozmetikai kiegészítőkre vagy konkrét előnyt biztosító  fejlesztésekre. Az F2P játékok népszerűsége az elmúlt években jelentősen megnőtt, mivel lehetővé teszik a játékosok számára, hogy ingyenesen próbáljanak ki új játékokat és részt vegyenek online közösségekben anélkül, hogy előzetesen pénzt kellene költeniük a játékra. 

Az F2P játékok gyakran nagyobb játékosbázissal rendelkeznek, mint a fizetős játékok, mivel sok játékos számára elérhetők és vonzók. Ugyanakkor az F2P játékok gyakran kritikát kapnak amiatt, hogy "pay-to-win" jellegűek lehetnek, ahol a játékosok, akik valódi pénzt költenek a játékban, előnyt szerezhetnek a többi játékossal szemben. Egyes játékosok úgy érzik, hogy ez torzítja a játék élményét és tisztességtelen előnyt biztosít azoknak, akik hajlandóak pénzt költeni a játékban.

Példamondat:

  • A játék free-to-play, így bárki letöltheti és ingyen játszhat vele, de vannak benne mikrotranzakciók.
  • A játékosok néha aggódnak amiatt, hogy az F2P játékok pay-to-win jellegűek lehetnek, ahol a pénzt költő játékosok előnyt szereznek.

Eredet: A "free-to-play" (F2P) kifejezés az angol "free" (ingyenes) és "play" (játszani) szavakból ered.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: free-to-play (F2P) jelentése magyarul

Vidanet banner