Gamer szótár

salty jelentése

Salty jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ salty fordítása, magyarázata itt.
  1. indulatos, haragos, sértődött

A csevegésben és a játékokban a salty kifejezés arra utal, hogy valaki feldúltan vagy sértődötten viselkedik egy múltbeli vagy aktuális történések miatt. Például valaki, aki azt hiszi, hogy jobb, mint a többi játékos egy játékban, indulatosan viselkedhet a csapattársaival, ha veszítenek.  A salty játékosok gyakran panaszkodnak, veszekednek vagy hibáztatják másokat, ami általában negatív hatással van a közösségre és a játékélményre.

Példamondat:

  • A játékos annyira salty lett, amikor elvesztette a mérkőzést, hogy elkezdett panaszkodni és hibáztatni másokat.
  • A Dota 2 közösségben néha előfordulnak salty játékosok, akik dühösen reagálnak a vereségre vagy a csapattársaik hibáira.
  • Amikor Tomi a FIFA meccset egy utolsó pillanatban szerzett góllal veszítette el, eléggé salty lett a meccs után.

Eredet: A "salty" egy angol szó, amelynek a jelentése magyarul "sós", de a játékosok körében a kifejezés átvitt értelemben használatos, és azt jelenti, hogy valaki mérges, frusztrált vagy ingerült egy játékkal kapcsolatban, általában a vereség vagy más játékosok által okozott problémák miatt.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: salty jelentése magyarul

Vidanet banner