Gamer szótár

role-playing game (RPG) jelentése

Role-playing game (RPG) jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ role-playing game (RPG) fordítása, magyarázata itt.
  1. szerepjáték

A Role-Playing Game (röviden: RPG) kategóriába sorolható játékok olyan videojátékok, amelyekben a játékosok egy vagy több karakter szerepébe bújva egy történetet játszanak végig. Az RPG-k gyakran tartalmaznak karakterfejlesztést, ahol a játékosok fejleszthetik a karakterek képességeit, felszerelését, és képességszintjét, valamint döntéseket hozhatnak, amelyek befolyásolják a történet kimenetelét és a karakterek közötti kapcsolatokat.

Példamondat:

  • A Witcher 3 egy népszerű RPG, ahol a játékosok Geralt karakterét irányítva különböző küldetéseket teljesítenek és fejlesztik a karakter képességeit.
  • Az Elder Scrolls V: Skyrim egy hatalmas nyitott világú RPG, ahol a játékosok szabadon felfedezhetik a világot, harcolnak ellenségekkel, és teljesítenek küldetéseket.
  • A Final Fantasy sorozat az egyik legismertebb japán RPG, amelyben a játékosok egy hősök csoportját irányítják, és kalandos történeteket élnek át.

Eredet: Az "Role-Playing Game" (RPG) egy angol kifejezés, jelentése magyarul "szerepjáték".

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: role-playing game (RPG) jelentése magyarul

Vidanet banner