Gamer szótár

rush jelentése

Rush jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ rush fordítása, magyarázata itt.
  1. roham, lerohanás → olyan taktika, amikor a játékos a játék nagyon korai szakaszában megtámadja az ellenséget, gyakran „mindent egy lapra" feltéve

A játékokban a rush egy stratégia, amelyben a játékosok gyorsan és agresszíven támadnak az ellenfelekre, általában a játék korai szakaszában vagy váratlan pillanatokban. A célja, hogy meglepetésszerűen elfoglalják az ellenfél területét, erőforrásait, vagy elpusztítsák a védekező erőket. A rush stratégia használata komoly kockázattal jár, mivel a játékosok általában kevésbé felkészültek a hosszú távú küzdelemre, a stratégia sikertelen alkalmazása esetén így hátrányba kerülhetnek.

Példamondat:

  • A játékosok úgy döntöttek, hogy egy gyors és agresszív rush támadással próbálják meg legyőzni az ellenfelet.
  • Az egyik stratégia az olyan online lövöldözős játékokban, mint pl. a Counter-Strike, az, hogy a csapat azonnal rárohan az ellenfélre, és megpróbálja meglepetésszerűen elfoglalni a területet.
  • A StarCraft II-ben a Zerg játékosok gyakran alkalmaznak egy korai rush stratégiát, amellyel nagyszámú, gyorsan termelhető egységgel próbálják meg legyőzni az ellenfelet.

Eredet: A "rush" egy angol szó, jelentése magyarul "roham", ill. "rárohanás". 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: rush jelentése magyarul

Vidanet banner