Idegen szavak szótára

all inclusive jelentése

All inclusive jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ all inclusive jelentése közérthetően itt.
  1. mindent magába foglaló, mindent tartalmazó (szolgáltatás)→ minden költséget magába foglaló, teljes ellátást biztosító szolgáltatás (pl.: nyaralás kapcsán utazás + szállás + étkezés) 

Az all inclusive kifejezéssel leggyakrabban utazás, illetve szállásfoglalás kapcsán találkozunk. Az all inclusive jelentése egy olyan szolgáltatáscsomag, amiben minden benne foglaltatik, így minden költséget tartalmaz, nem kell extra kiadásokra számítani. 

Ha egy utazás all inclusive, akkor tartalmazza az oda- és visszautazás, a szállás, az étkezés költségét (az extra programokért ugyanakkor már általában fizetni kell). Ha egy szálláshelyen az ellátás all inclusive, akkor a reggeli, az ebéd és a vacsora is benne van az árban, illetve bizonyos mértékig az italfogyasztás is.

Az all inclusive-hoz képest még többet kínál az ultra all inclusive, ami pl. egy szállodai ellátás esetén azt jelenti, hogy a minőségi szeszesitalok esetében sincs korlátozva a fogyasztás, illetve a reggeli és ebéd, valamint az ebéd és vacsora között is van köztes étkezési lehetőség.

Az all inclusive jelentése példamondattal:

  • Az all inclusive edzőtermi bérlettel korlátlanul veheted igénybe a konditerem, a szauna, a szolárium és az aerobik szolgáltatásokat.
  • Tamás az 1 hetes all inclusive törökországi nyaralás során bizony felszedett pár kilót, mert nem bírt ellenállni a korlátlan étel- és italkínálatnak.
  • Az all inclusive nyaralások egyre népszerűbbek a turisták körében, mert így nem kell külön fizetni az étkezésekért és az italokért.
  • A konferencia helyszínéül szolgáló szálloda all inclusive csomagot kínál a vendégeknek, így azoknak nem kell keresgélniük éttermeket a városban.
  • Az all inclusive szállodákban általában egész nap bőséges büfévacsora és korlátlan italfogyasztás áll a vendégek rendelkezésére.

Eredet: Az all inclusive angol szó: all jelentése → 'minden', 'mindent' + inclusive jelentése → 'tartalmazó', 'magába foglaló'

Forrás: apartman.hu

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: all inclusive jelentése magyarul