Idegen szavak szótára

ChatGPT jelentése

ChatGPT jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ ChatGPT jelentése közérthetően itt.
  1. (technológia) mesterséges intelligencia chatbot → egy gépi tanuláson alapuló program, amely képes emberi nyelven kommunikálni és válaszolni a felhasználói kérdésekre
  2. (informatika) nyelvmodellezési eszköz → az OpenAI által fejlesztett, nagy mennyiségű szövegadaton betanított modell, amely képes szöveges tartalmak generálására és értelmezésére

A ChatGPT az OpenAI által kifejlesztett mesterséges intelligencia alapú chatbot, amelyet széles körben használnak különféle feladatokra, mint például kérdések megválaszolása, szövegírás, fordítás, és még sok más. A GPT (Generative Pre-trained Transformer → "Generatív Előre-Kiképzett Transzformátor") technológia lehetővé teszi számára, hogy értelmezze és generálja a természetes emberi nyelvet hasonlító válaszokat. A ChatGPT képes kontextus alapján értelmezni a felhasználói kéréseket és releváns, informatív válaszokat adni, így válva egyre népszerűbbé az oktatásban, ügyfélszolgálaton és személyes asszisztensként.

 

Példamondat:

  • A ChatGPT-vel történő beszélgetés során meglepően emberi érzetű válaszokat kaptam a kérdéseimre.
  • Az oktatásban a tanárok a ChatGPT-t használják, hogy inspirálják a diákokat a kreatív írásra és a kritikai gondolkodásra.
  • A vállalatok gyakran alkalmazzák a ChatGPT-t, hogy javítsák az ügyfélszolgálati interakciókat, automatizált, mégis természetesnek ható válaszokkal.

Eredet: A ChatGPT, ahol a "GPT" a "Generative Pre-trained Transformer" rövidítése, az OpenAI által fejlesztett mesterséges intelligencia egy formája. Az "OpenAI" egy mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatólaboratórium, amelyet többek között Elon Musk és Sam Altman alapított. A GPT modell a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia legújabb fejlesztéseinek eredményeként jött létre, célja pedig, hogy minél emberibb kommunikációt lehessen folytatni gépekkel.

Forrás: jelentese.hu + ChatGPT

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: ChatGPT jelentése magyarul

Vidanet banner