1. bátorságpróba → játék, amelyben a résztvevők közül az nyer, aki a legtovább marad a veszélyes helyzetben

A "chicken game" egy olyan játék, ahol a résztvevők próbára teszik bátorságukat és akaraterejüket, kényszerítve egymást arra, hogy ki az, aki előbb adja fel a veszélyes vagy kihívást jelentő helyzetet. Gyakran használják példaként a stratégiai döntéshozatali helyzetekben, ahol a résztvevőknek mérlegelniük kell a kockázatokat és az esetleges veszteségeket. Ez a játék lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők megmutassák, meddig hajlandók elmenni, hogy bizonyítsák bátorságukat vagy stratégiai ügyességüket.

Példamondat:

  • A filmjelenetben a két fiatal egy autós chicken game-ben vett részt, hogy eldöntsék, ki a bátrabb.
  • A tárgyaláson a két cég vezetői egyfajta gazdasági chicken game-et játszottak, ahol mindketten várták, hogy a másik előbb enged a feltételekből.
  • Bár a chicken game gyakran használt példa a játékelmélet oktatásában, fontos megérteni a mögöttes kockázatokat és pszichológiai tényezőket.

Eredet: A "chicken game" (jelentése → csirke játék)kifejezés az 1950-es évek Amerikájából származik, ahol először mint egy veszélyes autós mutatvány jelent meg, ahol a résztvevők egymás felé hajtottak, és az nyert, aki utoljára húzta meg a kormányt, hogy elkerülje az ütközést.

Rokon értelmű szavak: bátorságpróba, merészségi teszt.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: chicken game jelentése magyarul

Vidanet banner