Idegen szavak szótára

CIPOE jelentése

CIPOE jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ CIPOE jelentése közérthetően itt.
  1. (művészet) egy ismert budapesti graffitis neve → egy személy által számos helyen elhelyezett falfirka aláírás

A CIPOE jelenség egy példája annak, hogyan válhat egy egyszerű graffiti vagy tag a városi kultúra jelentős részévé, különösen, ha az adott név vagy szimbólum széles körben elterjed. A CIPOE esetében úgy tűnik, hogy a művész vagy művészek célja a név ismételt megjelenítése a város különböző részein, így létrehozva egyfajta "művészeti vírus", amely behálózza a várost. Már rajongói oldal is készült.

Példamondat:

  • Ahogy sétáltam a városon, mindenütt CIPOE feliratokat láttam, ami emlékeztetett arra, mennyire sokszínű és változatos lehet az utcai művészet.
  • A CIPOE felirat láttán az emberek különböző módon reagálnak: néhányan csodálják, mások pedig azt szeretnék, ha eltűnne a városi tájból.
  • CIPOE művészeti projektje arra ösztönzött, hogy jobban figyeljek a városi környezet részleteire és az abban rejlő művészeti lehetőségekre.

Eredet: A CIPOE név konkrét eredetéről nincs információnk. A CIPOE, mint utcai művésznév vagy tag, az utcai művészet egyik jellegzetes megnyilvánulási formája, amely különleges karakterrel és stílussal bír, így válik ismertté és emlékezetessé a városi közösség számára.

Forrás: jelentse.hu + 444.hu: CIPOE

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: CIPOE jelentése magyarul

Vidanet banner