Idegen szavak szótára

coach jelentése

Coach jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ coach jelentése közérthetően itt.
  1. életvezetési tanácsadó, mentális személyi edző → szakember, aki segít másoknak elérni személyes, szakmai, vagy üzleti célokat

A coach szó általában egy olyan személyt vagy szakembert jelöl, aki segít másoknak elérni bizonyos célokat, legyenek azok személyes, szakmai, üzleti vagy akár sport vonatkozásúak. A coach a rendszeres személyes találkozókon segít pontosan megfogalmazni a konkrét (élet)célokat, és támogatja ügyfelét azok elérésében. Ennek során segíti őt azzal, hogy fejleszti a készségeit, fokozza a motivációját, növeli az önbizalmát és hatékonyabbá teszi a döntéseit.

Példamondatok:

  • Marci egy sikeres coach, aki már számos ügyfelét segítette abban, hogy elérjék a céljaikat és nagyobb teljesítményt nyújtsanak a munkájukban.
  • Tamás életében fontos szerepet játszik a coach, aki támogatja és motiválja, hogy folyamatosan jobb sportteljesítményt tudjon nyújtani.
  • Sok vállalkozás igénybe vesz coachokat, hogy segítsenek a vezetőknek hatékonyabban menedzselni a munkatársaikat és javítani a vállalati teljesítményt.
  • Sokan úgy vélik, hogy felhigult a coach-szakma és ma  már boldog-boldgotalan coachnak vallja magát egy pár hetes tanfolyam elvégzése után, pedig ez a szakma sokkal többről szól.

Eredet: A coach szó egy angol kifejezés, mely több jelentéssel bír. Eredeti jelentése "lovaskocsi", amely a 16. században jelent meg Európában. A szó azután más területeken is használatossá vált, és a 19. században a sportban kezdett elterjedni az edzők elnevezéseként. A "coach" szó később általánosabb értelemben is elterjedt, és olyan személyekre utal, akik segítenek másoknak elérni a céljaikat.

Forrás: jelentese.hu + Coaching Federation (magyar)

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: coach jelentése magyarul