Idegen szavak szótára

flexitáriánus jelentése

Flexitáriánus jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ flexitáriánus jelentése közérthetően itt.
  1. (táplálkozás) rugalmas vegetáriánus → olyan étrend, amely elsősorban növényi alapú ételeket tartalmaz, de alkalmanként engedélyezi az állati eredetű termékek fogyasztását is

A flexitáriánus étrend egyre népszerűbb választás azok körében, akik szeretnék csökkenteni az állati eredetű termékek fogyasztását az egészségük, a környezet vagy az állatok jóléte iránti aggodalmukból miatt, de nem akarnak teljes mértékben vegetáriánusok vagy vegánok lenni. Ez az étrendi stílus nagyfokú rugalmasságot kínál, lehetővé téve az egyének számára, hogy saját feltételeik szerint alakítsák ki étkezési szokásaikat, miközben előnyben részesítik a növényi alapú táplálkozást.

Példamondat:

  • Mint flexitáriánus, Pityu elsősorban zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, de néha eszik húst is.
  • A flexitáriánus étrend segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát és elősegítheti a fenntarthatóbb élelmiszer-fogyasztást.
  • Sokan váltanak flexitáriánus étrendre, mert úgy érzik, ez kiegyensúlyozottabb és változatosabb, mint a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozás.

Eredet: A "flexitáriánus" szó a "flexibilis" (rugalmas) és a "vegetáriánus" szavak összevonásából származik, amely az étrend rugalmas megközelítését tükrözi. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: flexitáriánus jelentése magyarul

Vidanet banner