Idegen szavak szótára

flexibilis jelentése

Flexibilis jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ flexibilis jelentése közérthetően itt.
  1. (általános 1) hajlékony, hajlítható (anyag)
  2. (általános 2) alkalmazkodóképes, rugalmas → jellemző, amely lehetővé teszi az alkalmazkodást különböző körülményekhez vagy változásokhoz
  3. (pszichológia) a gondolkodás vagy viselkedés rugalmassága → képesség arra, hogy egy személy új helyzetekhez igazodjon, problémákat kreatív módon oldjon meg

A "flexibilis" kifejezés széles körben használt jelző, amely a rugalmasságot és az alkalmazkodóképességet jelenti különböző kontextusokban. Legyen szó az emberi viselkedésről, a gondolkodásmódról, az üzleti stratégiákról vagy fizikai anyagokról, a flexibilitás kulcsfontosságú képesség vagy tulajdonság, amely elősegíti a hatékony reagálást a változásokra és kihívásokra. Az élet számos területén előnyös, ha valaki vagy valami flexibilis, mivel ez segít jobban kezelni az előre nem látható eseményeket és problémákat.

Példamondat:

  • A munkahelyi környezetben a flexibilis munkaidő segít a dolgozóknak jobban összehangolni szakmai és magánéleti kötelezettségeiket.
  • A modern vállalkozásoknak flexibilisnek kell lenniük, hogy gyorsan alkalmazkodhassanak a piaci trendekhez és a fogyasztói igények változásaihoz.
  • A flexibilis anyagok, mint a szilikon, széles körben használatosak az iparban, mivel ellenállnak a hőmérsékleti változásoknak és a mechanikai stressznek.

Eredet: A "flexibilis" szó a latin "flexibilis" kifejezésből származik, ami 'hajlékony', 'rugalmas' jelentéssel bír. A latin "flectere" igéből ered, ami 'hajlítani' vagy 'görbíteni' jelent. Ez a szó jól tükrözi azokat a képességeket és tulajdonságokat, amelyek lehetővé teszik az egyéneknek, szervezeteknek és anyagoknak, hogy alkalmazkodjanak és hatékonyan reagáljanak a környezetükben bekövetkező változásokra.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: flexibilis jelentése magyarul

Vidanet banner