Idegen szavak szótára

gésa jelentése

Gésa jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ gésa jelentése közérthetően itt.
  1. hivatásos szórakoztató művésznő a japán teaházakban → komoly műveltséggel rendelkező társalkodónő, ill. táncosnő (nem örömlány!)

A gésa komoly hagyományokra visszatekintő japán szórakoztató művésznő, aki hosszú és kemény képzésen vesz részt, hogy több éven keresztül megtanulja a "gésaság" mibenlétét. Ennek során elsajátítja a táncolás, a zenélés, a társalkodás és a teakészítés csínját-bínját. A gésák általában teaházakban, éttermekben dolgoznak, ahol különleges és egyedülálló szórakoztatást nyújtanak a férfi vendégeknek.

Példamondat:

  • A gésák feladata a vendég szórakoztatása, és ezt tánccal, versekkel, zenei játékkal vagy könnyed beszélgetéssel teszik.
  • A hagyományok szerint egy gésa képzése már nagyon fiatal korban megkezdődik.
  • A gésák hagyományosan fehér arcfestést, kimonót és hajpántot viselnek, és különleges módon beszélnek és mozognak, hogy a vendégeiket ezáltal is szórakoztassák.
  • A gésák nem örömlányok, így soha nyújtanak pénzért szexuális szolgáltatást, ugyanakkor a gésák „programjába” beletartozhat a flört és a játékos, pajkos célozgatások.
  • A gésa sminkjét, hajviseletét és öltözetét szigorú előírások szabályozzák.

A gésa japán eredetű szó: gei jelentése → 'művészet' + sa jelentése → 'tásaság' (→ 'társaság a művészetben')


Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: gésa jelentése magyarul