Idegen szavak szótára

geriátria jelentése

Geriátria jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ geriátria jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) az öregedés során előforduló betegségekkel foglalkozó tudományág, illetve orvosi terület  az idős emberek egészségügyi problémáinak diagnosztizálására, kezelésére és megelőzésére specializálódott orvosi ágazat

A geriátria az orvostudomány egy olyan területe, amely kifejezetten az időskorúak egészségügyi kérdéseivel, betegségeivel és ápolásával foglalkozik. A geriátriai szakemberek ismerik az öregedés folyamatát és a vele járó kihívásokat, és képesek olyan kezeléseket és megoldásokat ajánlani, amelyek segíthetik az idősek életminőségének javítását.

A geritária jelentése példamondattal:

  • A geriátria leegyszerűsítve idősgyógyászatot jelent.
  • A geriátriai osztályon dolgozó orvosok és ápolók kifejezetten az idős betegek ellátására specializálódtak.
  • A társadalom előregedése miatt a geriátria még fontosabb szerepet játszik a modern egészségügyben.
  • Az apám geriátriai kezelés alatt áll, mert különleges gondozásra van szüksége az öregedéshez kapcsolódó egészségi problémái miatt.

Eredet: A "geriátria" szó a görög "gēras" (öregkor) és "iatros" (orvos) szavakból származik, és jelentése 'az öregkor orvoslása'. Az 1900-as évek elején vált az orvosi szaknyelv részévé, amikor az idős emberek egészségügyi ellátása külön tudományágként kezdett el fejlődni.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: geriátria jelentése magyarul