Idegen szavak szótára

kalokagathia jelentése

Kalokagathia jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ kalokagathia jelentése közérthetően itt.
  1. (filozófia) a belső és a külső szépség egysége→ az ókori görög filozófiában jó és szép egységének gondolata

A kalokagathia fogalma az ókori görög filozófiából származik, és az erkölcsi és fizikai tökéletesség ötvözését jelenti. A kalokagathia az ókori görög ideál egyik kulcsfontosságú eleme volt, amely az egészséges lélek és test összhangját hangsúlyozza.

Példamondat:

  • Az ókori görögök a kalokagathiát tartották az ideális emberi lény jellemzőjének.
  • A kalokagathia fogalma a görög nevelési rendszer alapvető eleme volt, amely az erkölcsi és fizikai nevelés egységét hangsúlyozta.
  • A művészet és irodalom gyakran tükrözi a kalokagathia ideálját, amely az emberi tökéletesség és harmonia keresését fejezi ki.

Eredet: A "kalokagathia" szó a görög "καλός" (kalos, szép) és "ἀγαθός" (agathos, jó) szavak összetételéből ered. Ez az ideál az ókori görög kultúrában és filozófiában alakult ki, és az emberi tökéletesség egyik legfőbb megtestesítője volt.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: kalokagathia jelentése magyarul