Idegen szavak szótára

konnektivitás jelentése

Konnektivitás jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ konnektivitás jelentése közérthetően itt.
  1. (kommunikáció) kapcsolódás, hálózati összeköttetés → az eszközök, rendszerek vagy emberek közötti kapcsolatok vagy összeköttetések létrehozása és fenntartása

A konnektivitás általában az információtechnológia és a kommunikáció területén használt kifejezés, amely az eszközök vagy hálózatok közötti kapcsolatokra utal. Ez magában foglalhatja az internetes kapcsolatot, a vezeték nélküli hálózatokat, a mobil kommunikációt és más technológiai infrastruktúrákat, amelyek lehetővé teszik az adatok és információk áramlását. A konnektivitás a modern társadalomban alapvető fontosságú, mivel összeköti az embereket, eszközöket és rendszereket, lehetővé téve a kommunikációt és az információcserét.

Példamondat:

  • A vállalat fokozta a konnektivitást az új vezeték nélküli hálózat kiépítésével.
  • A modern okoseszközök magas szintű konnektivitást igényelnek a zökkenőmentes működéshez.
  • A távoli régiókban a konnektivitás javítása segíthet az oktatás és az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségében.

Eredet: A "konnektivitás" szó az angol "connectivity" kifejezésből származik, ami a 'kapcsolat' vagy 'összeköttetés' fogalmát fejezi ki. A szó a technológiai fejlődés és a hálózatok terjedése során vált széles körben használttá, különösen az információtechnológia és a kommunikációs rendszerek kontextusában.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: konnektivitás jelentése magyarul