1. (konyhatechnika) sűrítési, dúsítási eljárás → tejszín, tejföl vagy vaj összekeverése tojássárgájával, majd a kész elegy hozzáadása krémleveshez vagy mártáshoz sűrítés céljával

Példamondat:

  • Fontos, hogy a legírozás soránt összekevert sűrítőanyagot meleg folyadékkal kell lazítani, ami nem lehet 80°C-nál melegebb, majd kevergetés közben finoman kell adagolni a sűrítendő ételhez.
  • Kati a sűrítendő levest a végén lehúzta a tűzről, így jöhetett a legírozás: a levest a tejszínnel elhabart tojássárgájával 
Forrás: Dr. Ketter László. Gasztronómiánk krónikája – A magyar konyha múltja és jövője + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: legírozás jelentése magyarul

Vidanet banner