1. háromdimenziós virtuális tér, melyben a felhasználók a valósághoz hasonlóan élhetik életüket és avatárjaikkal tudnak kapcsolatba lépni egymással
  2. a jövő internetje, a következő internet
  3. háromdimenziós virtuális tereket egyesítő online világ

A metaverzum egy koncepció, ami a jövőbeli internetet írja le. A kriptovalutára épülő, decentralizált metaverzum 3D-s virtuális terekből áll, amelyek egymáshoz kapcsolódva egy virtuális univerzumot alkotnak. 

A metaverzum szót 1992-ben alkotta meg Neal Stephenson a Snow Crash című cyberpunk regényében, ahol ez volt a jövőbeli virtuális valóság neve. A regényben a metaverzum egy olyan, háromdimenziós virtuális teret jelölt, ahol a felhasználók avatárjai hasonlóan élhetik az életüket, mint a valóságban. 

A metaverzum jelentése példamondattal:

  • A metaverzum egy virtuális világ, amit a felhasználók bármilyen platformról képesek elérni, és ahol a virtuális avatárjaikkal tudnak kapcsolatba lépni egymással.
  • Jelenleg a videojátékok nyújtják a legközelebbi metavervum élményt.
  • metaverzum egy szimulációs világba történő átlépést jelent majd, ahol minden felhasználó egy karaktert vagy avatárt irányíthat majd.
  • Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója szerint a metaverzum lesz az a tér, ahol nemcsak „fogyasztjuk” a tartalmakat, hanem át is éljük őket.
  • Metaverzumok már most is léteznek, ám formájuk még kezdetleges azokhoz képest, amiket napjainkban már gőzerővel építenek ki a nagy technológiai vállalatok.

A metaverzum görög, illetve angol eredetű szó. (meta jelentése -> „át, túl”, a verse pedig a universe rövidítése, ami „univerzumot” jelent).

 

Forrás: meaningmonkey.org/english-dictionary/metaverse + telex.hu + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: metaverzum jelentése magyarul

Vidanet banner