Idegen szavak szótára

nonkonformista jelentése

Nonkonformista jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ nonkonformista jelentése közérthetően itt.
  1. hagyományoktól eltérő → olyan személy, aki szándékosan nem követi a társadalmi normákat vagy hagyományos elvárásokat
  2. független gondolkodó → valaki, aki saját útját járja, és nem fél attól, hogy különbözzön a többségtől vagy kritizálja a mainstream nézeteket
  3. (vallás, történelem) szabad egyházválasztók → azok a vallási csoportok vagy egyének, akik az anglikán egyház 1662-ben kötelezőnek nyilvánított nézeteit elutasították, és valamely szabadegyházhoz csatlakoztak

A nonkonformista kifejezés leggyakrabban olyan emberekre utal, akik eltérnek a társadalmi normáktól, hagyományoktól vagy elvárásoktól, és gyakran önálló, kreatív vagy innovatív gondolkodásmódot képviselnek. Történelmi és vallási kontextusban a nonkonformisták azokat jelölték, akik ellenálltak az állami egyházaknak vagy uralkodó vallási doktrínáknak.

Példamondat:

  • A művészeti világban gyakran ünneplik a nonkonformista alkotókat.
  • Az ifjú nonkonformista vállalkozó új ötletekkel kísérletezett a piac megújítására.
  • A történelemben sok nonkonformista csoport küzdött az egyházi és politikai függetlenségért.

Eredet: A "nonkonformista" szó latin eredetű. A "non-" előtag 'nem' jelentéssel bír, míg conformis jelentése → ’azonos formájú’. A kifejezés tehát azokat jelöli, akik nem alkalmazkodnak vagy nem felelnek meg a megszokott vagy elfogadott normáknak, szabályoknak, "nem azonos formájúak".

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: nonkonformista jelentése magyarul

Vidanet banner