Idegen szavak szótára

nosztrifikáció jelentése

Nosztrifikáció jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ nosztrifikáció jelentése közérthetően itt.
  1. (oktatás) külföldön szerzett végzettség honosítása, elismerése → egy másik országban szerzett oktatási végzettség vagy diploma hazai egyenértékűvé tétele

A nosztrifikáció egy folyamat, amely során egy másik országban szerzett végzettség vagy diploma elismerésre kerül egy adott országban. Ez lehetővé teszi, hogy a külföldi végzettséggel rendelkező személy ugyanazokat a jogokat és lehetőségeket élvezze, mintha a végzettségét az adott országban szerezte volna meg.

Példamondat:

  • Sokan bolondnak tartották emiatt, de Annuska az Egyesült Államokban szerzett diplomájának nosztrifikációját kezdeményezte Magyarországon, hogy itthon is dolgozhasson.
  • A nosztrifikáció hosszadalmas folyamat lehet, különösen, ha az adott szakterület szabályozása szigorú.
  • A munkáltató azt kérte Pityutól, hogy indítsa el a nosztrifikációs eljárást, mielőtt munkába állna.

Eredet: A "nosztrifikáció" szó a latin "nostrificare" szóból származik, ami 'hazaiakká tenni', 'hazáivá tenni' jelentéssel bír. A "nostrificare" maga a "nostrum" (miénk, hazai) és "facere" (tenni, csinálni) szavak összetételéből ered.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: nosztrifikáció jelentése magyarul