Idegen szavak szótára

nonverbális jelentése

Nonverbális jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ nonverbális jelentése közérthetően itt.
  1. nem szóbeli, nem a beszéden alapuló → a kommunikáció olyan formája, amely nem szavakon vagy nyelven keresztül történik, hanem gesztusokon, testbeszéden, arckifejezéseken, hangszín és más nem szavakon alapuló módszerekkel

A nonverbális kommunikáció az emberi interakciók fontos része, amely kiegészíti vagy helyettesíti a verbális kommunikációt. Ide tartozik az arc kifejezései, testtartás, gesztusok, szemkontaktus, hanghordozás és az emberi viselkedés egyéb nem szavakon alapuló aspektusai. A nonverbális jelek gyakran árulkodóak és segíthetnek a beszéd mögötti érzelmek és szándékok megértésében.

Példamondat:

  • A sikeres kommunikációhoz fontos a nonverbális jelek megfelelő értelmezése.
  • A nonverbális kommunikáció segít kifejezni azokat az érzelmeket, amelyeket nehéz szavakba önteni.
  • A tárgyalás során a résztvevők nonverbális jelzései gyakran ugyanolyan fontosak, mint amit mondanak.

Eredet: A "nonverbális" szó a latin "non" (nem) és "verbalis" (szavakkal kapcsolatos) szavakból származik. A kifejezés tehát a "nem szavakkal kapcsolatos" vagy "nem szavakon alapuló" kommunikációt jelenti, és az emberi interakciók ezen fontos, de nem szóbeli aspektusaira utal.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: nonverbális jelentése magyarul