Idegen szavak szótára

paramedikus jelentése

Paramedikus jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ paramedikus jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) mentőtiszt → olyan egészségügyi szakember, aki különleges képzést kapott az orvosi segítségnyújtásban, elsősorban sürgősségi helyzetekben, de nem rendelkezik teljes orvosi képesítéssel

A paramedikus egy egészségügyi szakember, aki képes elsősegélyt nyújtani, és különféle orvosi beavatkozásokat végezni. Paramedikusok gyakran dolgoznak mentőszolgálatoknál, ahol elsősegélyt nyújtanak a helyszínen, és közben a beteget a kórházba szállítják. Képzésük lehetővé teszi számukra, hogy kezeljék a súlyos traumákat, a szívrohamokat, a fulladásokat, és egyéb vészhelyzeteket.

Példamondat:

  • A paramedikusok általában az elsők, akik a helyszínre érkeznek egy balesetnél, és orvosi segítséget nyújtanak.
  • A képzésük révén a paramedikusok képesek életmentő beavatkozásokat végezni a helyszínen, még mielőtt a beteg a kórházba kerülne.
  • A paramedikus szakma felelősségteljes és gyakran stresszes munkát jelent, mivel az életmentés a fő feladatuk.

Eredet: A "paramedikus" szó görög, ill. latin eredet. A görög 'para-' előtag jelentése 'nem teljes', míg a latin 'medicus' jelentése 'orvos'.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: paramedikus jelentése magyarul

Vidanet banner