Idegen szavak szótára

skinwalker jelentése

Skinwalker jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ skinwalker jelentése közérthetően itt.
  1. (néprajz) boszorkány, aki képes más emberek vagy állatok alakját felvenni → természetfeletti képességekkel rendelkező lény a délnyugati amerikai őslakos kultúrákban (gyakran félelem és tisztelet tárgya)

A skinwalker a Navajo (Diné) hiedelemrendszer egyik legfélelmetesebb és legrejtélyesebb alakja, aki boszorkányként képes más lények, többnyire állatok vagy emberek alakját felvenni. Ezek a lények gyakran kapcsolódnak a rosszindulatú varázslathoz és a természetfeletti képességekhez, és sok történet szól arról, hogy milyen módon használják ezeket a képességeket az emberek manipulálására vagy ártására. A skinwalker hiedelem erőteljesen jelen van a délnyugati amerikai őslakos kultúrákban, különösen a Navajo közösségben, ahol a téma tabunak számít és ritkán beszélnek róla nyíltan.

Példamondat:

  • A Navajo törzsi tagok között számos rémtörténet kering a skinwalkerekről, akik éjszaka vadásznak az emberekre.
  • A skinwalker képessége átváltozni állattá vagy más emberré a néprajzi irodalomban gyakran jelenik meg mint a gonosz megtestesítője.
  • Bár a skinwalker legendái rémisztőek, fontos kulturális és spirituális jelentőséggel bírnak a Navajo közösség számára.

Erehttps://jelentese.hu/angol-magyar-szotar/skindet: A "skinwalker" kifejezés (skin → 'bőr', walker → 'járó')  a Navajo "yee naaldlooshii" szóból származik, ami szó szerinti fordításban "az, aki állatbőrön keresztül megy" jelentéssel bír. Ez a név utal azon képességükre, hogy állatok bőrébe bújva változtassanak alakot. A skinwalker témája mélyen gyökerezik az amerikai délnyugati őslakos népek hagyományos hiedelemvilágában, különösen a Navajo közösségben, ahol ezek a lények a rosszindulatú varázslat és az átalakulás képesége miatt félelemmel és tisztelettel vegyes érzelmeket váltanak ki.


Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: skinwalker jelentése magyarul

Vidanet banner