Idegen szavak szótára

skandalum jelentése

Skandalum jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ skandalum jelentése közérthetően itt.
  1. botrány → olyan esemény, ami nagy felháborodást vált ki a széles nyilvánosság körében
  2. hangos jelenet, lármás jelenet, zajos jelenet

A skandalum egy olyan esemény vagy helyzet, ami nagy nyilvánosságot kap és általában erős negatív közvéleményt generál. Gyakran kapcsolódik etikátlan, törvénytelen vagy erkölcstelen cselekedetekhez, amelyek sértik a társadalmi normákat vagy elvárásokat. A botrányok különféle területeken bukkanhatnak fel, beleértve a politikát, a szórakoztatóipart, a sportot és a gazdaságot. A skandalumok gyakran hosszú távú következményekkel járnak az érintett személyekre vagy szervezetekre nézve, beleértve a hírnév romlását, jogi eljárásokat és más negatív következményeket.

Példamondat:

  • Skandalum, hogy a magyar kormány ellenzéki újságírók mobiltelefonját hallgatta le a Pegasus nevű kémszoftver segítségével.
  • Skandalum! Visszaéltek Liptai Claudia nevével a Facebookon.
  • A sportvilágban egy doppingolási skandalum árnyékolta be az eseményeket, ami több sportoló eltiltásához vezetett.

Eredet: A "skandalum" szó a latin "scandalum" kifejezésből ered, ami 'buktató' jelentéssel bír. Eredetileg a görög "skandalon" szóból származik, amely akadályt vagy csapdát jelentett, később átvitt értelemben vette át a botrányos vagy megbotránkoztatást kiváltó események jelölését.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: skandalum jelentése magyarul

Vidanet banner