Idegen szavak szótára

speditőr jelentése

Speditőr jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ speditőr jelentése közérthetően itt.

(logisztika) fuvarszervező, szállítmányozó, szállítmányozási vállalkozó → személy vagy cég, aki a szállítmányok szervezésével és koordinálásával foglalkozik, beleértve a fuvarozási szerződések, a vámügyintézés és az áru szállításának teljes folyamatának kezelését.

A speditőr olyan szakember vagy cég, aki vagy ami a fuvarozási és szállítmányozási folyamatok szervezésével és lebonyolításával foglalkozik. A speditőrök felelősek azért, hogy az áruk a megfelelő időben, helyen és költséghatékonyan jussanak el a célállomásra. Emellett segítenek az ügyfeleknek a szállítási dokumentáció és a vámügyintézés területén is.

Példamondat:

  • A speditőr segítségével sikerült gyorsan és problémamentesen elintéznünk az importáru vámügyintézését.
  • A vállalkozások gyakran veszik igénybe speditőr szolgáltatásait, hogy optimalizálják a szállítmányozási folyamataikat.
  • A jó speditőr ismeri a nemzetközi szállítási szabályokat és képes hatékonyan navigálni a komplex logisztikai hálózatban.

Eredet: A "speditőr" szó eredetét tekintve az olasz "spedire" ige alapján alakult, ami "küldeni" vagy "elküldeni" jelentésű. Ezen keresztül került a magyar nyelvbe, jelezve azt a személyt vagy céget, aki a fuvarozási folyamatok szervezésében és lebonyolításában közreműködik.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: speditőr jelentése magyarul