Idegen szavak szótára

szcenárió jelentése

Szcenárió jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ szcenárió jelentése közérthetően itt.
  1. (általános) végkifejlet → egy jövőbeni esemény lehetséges végkifejlete 
  2. (média) forgatókönyv → egy film, színdarab, televíziós műsor vagy más vizuális előadás írott vázlata, beleértve a dialógusokat és utasításokat
  3. tervezett forgatókönyv → egy esemény vagy tevékenység részletes, előre megtervezett leírása

A szcenárió általában egy film, színdarab, televíziós műsor vagy más vizuális előadás írott vázlata, amely tartalmazza a dialógusokat és részletes utasításokat a jelenetekről, karakterek viselkedéséről és más vizuális elemekről. Ezen kívül a szcenárió kifejezést használják egy előre megtervezett, részletes esemény vagy tevékenység leírására is, például vállalati stratégiák vagy katonai tervek esetén.

Példamondat:

  • Pityu a házibuli kapcsán nem számolt azzal a szcenárióval, hogy alig lesznek lányok.
  • A rendező úgy érezte, a film szcenáriójának még további finomításra van szüksége.
  • A cégvezetés egy vészhelyzeti szcenárió alapján dolgozta ki a válságkezelési tervet.

Eredet: A "szcenárió" szó az olasz "scenario" szóból származik, ami a latin "scaenarium" szóból ered, jelentése 'színpad, színpadi előadás'. Eredetileg a színházi előadásokhoz kapcsolódott, de később kiterjedt a filmekre és más vizuális műfajokra is.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: szcenárió jelentése magyarul