Idegen szavak szótára

szcientológia jelentése

Szcientológia jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ szcientológia jelentése közérthetően itt.
  1. (vallás) ’a tudásról való tanulás’ vallása, illetve egyháza1954-ben L. Ron Hubbard által alapított egyház, illetve vallás, mely széles körben vitatott módszereken és elveken alapszik

A szcientológia jelentése magyarul, példamondattal:

  • A szcientológia egyházba az, hogy ki milyen magas fokozatra jut a valláson belül, nagy mértékben azon múlik, hogy milyen gazdag. 
  • L. Ron Hubbard, a Szcientológia Egyház alapítója többször is tett olyan kijelentéseket, melyek szerint a vallásalapítás jó anyagi befektetés.
  • A koronavírus első hullámában karantén alá került a Szcientológia Egyház luxushajója a Karib-tengeren. (forrás: blikk.hu).
  • Pert vesztett első fokon a Magyar Szcientológia Egyház (MSZE) az adatvédelmi biztossal szemben.
  • 12 éven át tartották fogva azt a fiatal svájci lányt, akinek a családja szakított a szcientológia egyházzal.

A szcientológia szó latin és görög eredetű: scio jelentése → ’tudás’ + logos jelentése → ’valaminek a tanulmányozása’ → ’a tudásról való tanulás’


Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: szcientológia jelentése magyarul