Idegen szavak szótára

szinkronicitás jelentése

Szinkronicitás jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ szinkronicitás jelentése közérthetően itt.
  1. (általános) egyidejűség → két vagy több folyamat vagy esemény egyidejű bekövetkezése
  2. (pszichológia) jelentőségteljes egybeesés → Carl Gustav Jung pszichológiai koncepciója, amely szerint bizonyos események jelentőségteljes módon esnek egybe anélkül, hogy oki összefüggésben állnának

A szinkronicitás a pszichológia területén egy olyan események közötti jelentőségteljes egybeesést jelent, amelyet a svájci pszichológus, Carl Gustav Jung vezetett be. Ebben az értelemben a szinkronicitás nem az okozati kapcsolatokon alapul, hanem a belső és külső világ eseményeinek összecsengésén. 

Példamondat:

  • Jung a szinkronicitás példájaként hozta fel az éppen nála lévő páciense álmát, amely egy ritka bogárral volt kapcsolatos, majd éppen egy hasonló bogár repült be az irodájába.
  • A két versenyző szinte tökéletes szinkronicitásban indult el a rajtnál.
  • A zenekar tagjai kiváló szinkronicitásban játszottak, ami lenyűgöző hangzást eredményezett.

Eredet: A "szinkronicitás" szó a "szinkron" szóból származik, amely a görög "syn" (együtt) és "chronos" (idő) szavak összetételéből jött létre, és jelentése 'egyszerre történő' vagy 'egyidejűleg bekövetkező'.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés + Carl Gustav Jung: Szinkronicitás

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: szinkronicitás jelentése magyarul