Idegen szavak szótára

telepátia jelentése

Telepátia jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ telepátia jelentése közérthetően itt.
  1. gondolatátvitel → egy olyan paranormális jelenség, amelynek során az emberek közvetlenül, minden fizikai eszköz nélkül képesek kommunikálni egymással

A telepátia lehetővé teszi az emberek számára, hogy gondolatokat, érzéseket vagy információkat osszanak meg egymással anélkül, hogy a hagyományos érzékszervi csatornákat vagy kommunikációs eszközöket használnák. A telepátia tudományosan vitatott jelenség, és bár sokan hisznek a létezésében, a tudományos közösség általában szkeptikus az ilyen típusú kommunikáció valódi lehetőségével kapcsolatban.

Példamondat:

  • A sci-fi irodalomban a telepátia gyakran jelenik meg, mint az emberi evolúció következő lépcsőfoka.
  • A kutatók kísérleteket végeznek, hogy megvizsgálják a telepátia valós alapjait.
  • Sokan úgy vélik, hogy a telepátia segíthetne az emberi kommunikáció új dimenzióinak megnyitásában.

Eredet: A "telepátia" szó a görög "tele" (távol) és "patheia" (érzés, érzékelés) szavakból származik, ami 'távoli érzékelést' jelent. A kifejezés a 19. század végén vált széles körben használttá, amikor az emberek elkezdtek érdeklődni a paranormális jelenségek és az emberi tudat rejtett képességei iránt. A telepátia kutatása a parapszichológia területén folytatódik, amely a pszichológia egy ága, amely az ilyen jelenségekkel foglalkozik.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: telepátia jelentése magyarul

Vidanet banner